Udgivet i Blog

Båludstyr: musthaves til camping og havehygge

Af Snobrød.dk

Der er ikke noget hyggeligere end at samles omkring et varmt, buldrende bål. Ud over at give varme er et bål ideelt til udendørs madlavning, som dog kræver lidt grej. Har du allerede styr på bålfad, ildsted eller bålgrill, mangler du kun det udstyr, du skal bruge– for eksempel hvis du skal lave aftensmad, pandekager, s’mores eller andre snacks.

Det kan variere, hvad du har brug for til madlavningen, alt efter om du for eksempel skal på camping eller bare sidder ude i haven og hygger med bål. Friluft.dk har masser af båludstyr til lidt af det hele, så du kan få udstyr til alt fra at vende bøfferne på panden til at lave en stærk kop morgenkaffe efter en kold nat i naturen.

Hollandsk ovn og bålpander

Den vigtigste musthave er selvfølgelig gryder og pander, hvis du skal lave mad i det fri. Til udendørs madlavning over bål er både en hollandsk ovn og en bålpande et musthave. Den hollandske ovn er ideel til at skabe en ovneffekt over bålet, men du kan også bruge den som almindelig gryde, og låget ofte også bruges som pande.

Der er masser at vælge imellem, når du skal vælge en pande til bålet. Du kan altid gå efter de almindelige stegepander, men du kan også købe en grillpande for at få de karakteristiske grillriller, en pizzapande til lækre, sprøde pizzaer direkte over flammerne, eller måske en wokpande, hvis du vil lave smagfulde asiatiske retter eller bare kunne tænke dig en rummelig kombination af en pande og gryde.

Bålredskaber

Om du laver en ordentlig omgang suppe, steger nogle lækre fisk fra dagens fangst eller bare koger lidt vand til din frysetørrede mad, har du brug for nogle gode bålredskaber. En spatel kommer du langt med, både til at røre i en gryderet og vende bøffer og grøntsager på panden, og derfor finder du dem ofte i forskellige størrelser og længder.

En tang er også rigtig anvendelig – du kan enten bruge den til at vende mad med eller til at styre kullene i en kulgrill. I den forbindelse kan det være en god idé at have et langt redskab – som ikke er i kontakt med maden – til at rokere rundt på brændet i et bål, så du hele tiden har styr på det.

Grej til kogt vand, te og kaffe

Er du på camping, er det nødvendigt at have noget med til at lave te eller kaffe, når mørket trænger sig på, eller når du står op om morgenen og har brug for noget varmt at styrke dig på. Brug for eksempel en perkolator til te eller kaffe, en bålkedel til at koge vand eller dediker en af dine mindre gryder til kogning.

Rent kogt vand er ikke kun en god idé til te og kaffe, men er også nødvendigt, hvis du har frysetørret mad med, der kræver kogt vand, for eksempel hvis du er på en længere tur eller bare gerne vil spare i oppakningen.

Madlavning med fisk

Udendørs madlavning behøver ikke kun omfatte bål og grill, og derfor finder du også udstyr til madlavning med fisk. Er du på fisketur, kan du for eksempel nyde din fangst på den bedst mulige måde med en rygeovn. Du kan selvfølgelig også grille den over bålet på et spyd eller en grillpande, men en rygeovn giver en fantastisk smagfuld fisk, og så kan du endda nemt have den med på tur.

Der findes også redskaber specielt til fisk – for eksempel en fileteringskniv med et særligt skaft, der giver dig et godt greb, så du nemt får klargjort fisken til stegning eller rygning.

Nice-to-haves

Det er ikke alt, der er musthaves – nogle ting er bare rare at have, og derfor har vi samlet en lille mængde nice-to-haves at slutte af på. Er du langt ude i naturen, når du skal lave bål, er det en god idé at have en praktisk, lille håndøkse med, så du kan klargøre brændet. Husk også nogle gode, varmebestandige handsker, så du kan håndtere bålfad, grill, støbejernspander osv. uden at brænde dig.

Både hjemme i haven og ude i det fri kan du sikre den gode stemning ved at have en køletaske klar med kolde drikkevarer, og er du på camping, er den også god til at holde madvarer kølige. Du kan også investere i ekstra grej som en popcornspopper, snobrødspinde og måske en æbleskivepande.

Find det du mangler på outdoornet.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 5.941 produkter fra mere end 202 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 17.552 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-17 09:07:35.

23
Produkttyper
5.941
Produkter
202
Forhandlere
17.552
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.