Udgivet i Blog

Ud i naturen med familien og en campervan - få den bedste tur med disse 10 råd

Af Snobrød.dk

Ferie i autocamper er den ultimative frihed! I får nye og fantastiske oplevelser sammen hver dag, og I kan søge ud i naturen, hvor den sande karakter af et land ligger gemt.

I en autocamper har I det hele med overalt, så slå lejr eller gør stop, hvor I har lyst. At rejse på den måde giver fleksibilitet og mulighed for at stoppe hvor som helst og når som helst. Og for at I skaber nogle nye og skønne oplevelser for jer alle sammen som familie.

For at få det bedste ud af jeres tur, er der nogle ting, I bør tænke over – både før I tager afsted og undervejs.

Læg en plan, før I tager afsted.

Før I tager afsted, bør I lave en god plan, så I får lavet en tur, der hænger sammen økonomisk, så I får set de seværdigheder og steder, I alle sammen gerne vil se, og også så I sikrer at I ikke bliver uvenner undervejs.

  • Hvor skal vi hen, du?: Det allerførste I skal blive enige om er, hvor I gerne vil hen, og hvor lang tid I vil være undervejs. Man kan leje autocamper de fleste steder i verden, så det første skridt er bare, at I bliver enige om, hvad I gerne vil se. Sørg for at hele familien kommer til orde, så alle kan glæde sig til turen.
  • Afstem jeres forventninger på forhånd: I en familie har alle forskellige ønsker og forventninger, så det er en god ide, at I inden turen taler om, hvilke seværdigheder I gerne vil se hver især. Måske giver det mening, at I deler jer op i mindre grupper undervejs, hvis I vil se noget forskelligt – så er det altid sjovt at samles igen og dele gode historier fra det, I har set.
  • Sørg for at der er plads til, at alle kan sove i autocamperen: En autocamper kommer med et bestemt antal sovepladser. Sørg for, at I lejer en autocamper, der har sengepladser nok til at alle kan sove godt. Eller sørg for at I har telt med, så nogen kan sove der – og sørg for at skiftes, så det ikke altid er lillebror, der ender udenfor i kulden.
  • Hvad er budgettet?: Ferie i en campervan er noget af det fedeste. Men det er heller ikke en billig ferieform. Så beslut jer på forhånd for, hvor mange penge I vil bruge på ferien. Og husk at få alle udgifter med – både leje af camperen, benzin, mad, betaling til campingpladser, entre til seværdigheder og nationalparker, osv. Der er ikke noget værre end at være afsted på ferie, og så pludselig opdage, at det er meget dyrere end man regnede med. At skære ned i forbruget, når man først er afsted, gør ferien dårligere for alle. Så læg et budget, og hold jer til det.
  • Pak tøj til al slags vejr: På en ferie i autocamper kommer I tæt på naturen; det er jo hele ideen med det! Men det betyder også, at I skal have tøj med til al slags vejr. Så medbring noget fleksibelt tøj og sko – gerne ”lag-på-lag”, så I kan have lidt eller meget tøj på afhængig af, om det er koldt eller varmt. Og sørg for gode, sikre travesko, så I kan komme igennem al slags terræn.

Få nogle gode vaner i hverdagen.

Når I er installeret i jeres autocamper, så er det bare derudaf! Nu får I en hverdag med jeres autocamper på omdrejningspunkt. Og også her er det en god ide med gode vaner, så I alle sammen får en god tur.

  • Hvad er færdselsreglerne?: At være chauffør i en autocamper er en helt ny oplevelse for de fleste – og så ovenikøbet kører man i et fremmed land. Tag det stille og roligt i starten – måske endda i de første par dage – kør forsigtigt, og læg mærke til, hvad de andre bilister gør; det kunne være, at det var fornuftigt. Sæt dig ind i lokale færdselsregler – måske er noget anderledes end derhjemme. Parker på store parkeringspladser, og måske i god afstand af andre – også selvom der bliver længere at gå hen til supermarkedet eller forlystelsesparken.
  • Hvor skal vi sove i nat?: I jeres tur rundt med autocamperen, så sørg for at overnatte i naturen så vidt muligt. Det giver de største oplevelser, og I kan jo lige godt udnytte, at I har det hele med. Men indimellem vil I måske gerne slappe af med en overnatning på en campingplads. Så sørg for, at I ved hvor der er nogen, og hvilke regler der gælder for autocampere. Bestil plads hvis muligt, så I er sikre på, at I har en plads, hvis I kommer sent frem.
  • Hvad skal vi spise?: Jeres bil har et køkken. Men det er ikke som det, du kender hjemmefra – der vil være noget mindre plads. Og I gider ikke at bruge jeres dyrebare ferietid på småindkøb hver dag. Så lav i stedet en madplan, hvor I samtidig sikrer, at I skal bruge så få gryder og pander som muligt. Og hvis jeres bil har en grill, så meget desto bedre. Det hele handler jo om udeliv, så udnyt det til at få nogle bøffer på grillen.
  • Hvad hvis der opstår en nødsituation?: Vi skal ikke leve vores liv som om katastrofen venter om hjørnet, men det er alligevel en god ide lige at være enige om, hvad I som familie skal gøre, hvis der opstår en nødsituation. Hvad hvis en falder og slår sig? Eller nogen bryder ind i jeres bil, og stjæler penge og papirer? Sørg for at have styr på jeres forsikring, og sørg for at I ved, hvor der er en førstehjælpskasse og måske endda et sygehus. De fleste gange er der andre rejsende i nærheden af jer, der kan hjælpe, men hvis I er kommet rigtigt ud i naturen, er I måske alene.
  • Gode hverdagsvaner i autocamperen: Husk, at I er mange mennesker på meget plads. Så sørg for at I får ryddet op hver dag. Ellers vil der være ting overalt på ingen tid. Det er en god ide at starte dagen med at gøre det, fordi I alligevel skal sørge for at alting er ryddet væk og på plads bag lås og slå, når I kører ud med bilen. Tjek vejrudsigten hver dag før I kører afsted, og være enige om ruten og dagens plan, så I også ved, hvilket terræn og vej forhold I kommer til at køre igennem. Start måske dagen med et lille familieråd, hvor I lige ridser op, hvordan tingene står til.

Hvis I tager disse forhold i betragtning før og under jeres campervan-tur, så vil det helt sikkert blive en uforglemmelig tur. Rigtig god fornøjelse!

Find det du mangler på outdoornet.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 5.941 produkter fra mere end 202 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 17.552 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-17 09:07:35.

23
Produkttyper
5.941
Produkter
202
Forhandlere
17.552
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.